Sinterklaas

Intocht St. Nicolaas Baarlo op zondag 25 november 2018

Vanaf zaterdag 17 november om 15:00 uur staat bij zaal Unitas in de Wilhelminastraat een grote rode brievenbus van St. Nicolaas. Hierin kunnen kinderen, kleurplaten, berichtjes of hun gemaakte tekening/knutselwerk in doen. Kleurplaten worden op 19 november uitgedeeld op de basisscholen. Alle creaties zullen tijdens de intocht op 25 november worden opgehangen bij Zaal Unitas of op de Markt. Om vandalisme te voorkomen wordt de brievenbus iedere avond weer naar binnen gezet.

Op zondag 25 november zal Sint Nicolaas, vergezeld door vele Zwarte Pieten in Baarlo arriveren.‘ s Morgens zullen al in alle vroegte Zwarte Pieten in het dorp Baarlo rondtrekken in of met verschillende voertuigen. Zij zullen de kinderen alvast voorbereiden op de komst van Sint Nicolaas. Van 12.30 uur tot 14.00 uur zijn er voor alle kinderen diverse activiteiten op en rond zaal Unitas in de Wilhelminastraat. Daar krijgen jullie ook nog wat lekkers. Er is ook een heuse speurtocht langs de Baarlose Winkeliers waaraan iedereen aan kan deelnemen vanaf 12:30 uur tot 13:30 uur. De Zwarte Pieten zullen hier ook aanwezig zijn.

Om 14.15 uur komt fanfare “ Eendracht “ de Sint en zijn Pieten ophalen bij zaal Unitas en vertrekken samen met de kinderen en ouders via de Grotestraat naar de Markt. Rond 14.30 uur zal de Sint op de Markt aankomen. Op de Markt staat Drum- en Brassband “Voorwaarts” al volop te spelen.De Sint verwacht daar vele kinderen met hun ouders. Op de Markt zal de Sint welkom wordt geheten en daarna zal de Sint de Baarlose kinderen  toespreken.

Na afloop wordt zoals gewoonlijk aan de kinderen de versnapering uitgedeeld. Bij de uitgangen zullen Zwarte Pieten collecteren voor een vrijwillige bijdrage ten bate van het organiseren van de kinderfeesten in Baarlo. Er wordt nog een groepsfoto gemaakt van St. Nicolaas en de Zwarte Pieten en daarna kunnen de kinderen met St. Nicolaas op de foto.

Na afloop van de intocht start de Pietendisco bij Sjiwa in de Hoogstraat die Sint Nicolaas met zijn Zwarte Pieten ook zal bezoeken.
Deze middag zullen er diverse winkels geopend zijn waar de kinderen hartelijk welkom zijn.

Indien vóór de ontvangst op de Markt de weersomstandigheden zeer slecht zijn, wordt voor de hele organisatie uitgeweken naar de kerk. Indien dit van toepassing is zullen wij dit kenbaar maken via Facebook (Stichting Kinderfeesten Baarlo).

De organisatie van de intocht is in handen van Stichting Kinderfeesten Baarlo in samenwerking met Sjiwa, Baarlo Leeft, Ondernemers Vereniging Baarlo en is mede mogelijk door de steun van diverse sponsoren

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
T. Vennix, Lijndenhof 11, tel. 06-22493152
M. Driessen, Rdr. v. Baerlestraat 25, tel. 06-20530757

Top