Kastelendag

Kaartverkoop nu gestart.

Kastelendag Baarlo, maandag 22 april 2019 (2e Paasdag), van 10.30 tot 17.30 uur

Op 22 april 2019 ter ere van 800 jaar Baarlo de 2e Kastelendag Baarlo. Tijdens de 1e Kastelendag in 2014 stond vooral het bezoeken en bezichtigen van de kastelen centraal. Nu is gekozen voor 'verdieping' naar het verleden. De 4 kastelen en de uitkijktoren aan de Maas vormen nu vooral het decor van een middeleeuws festijn met een grote diversiteit aan activiteiten, waarbij o.a. ridders niet mogen ontbreken.

Mede dankzij de hulp van de uitbaters en/of bewoners van die kastelen, kunnen we voor u deze prachtige Baarlo-promotie dag organiseren. Hopelijk geniet u ervan en mogen we u na vandaag nogmaals begroeten in Baarlo, want er is nog zoveel meer te zien en te beleven. VVV-Baarlo, Grotestraat 16a, wijst u graag de weg naar de leukste/mooiste plekjes in en rond Baarlo.

Entree: kaartverkoop (tot 15 april) aanstaande:

Entreekaarten zijn alleen te koop als passe-partout voor 4 locaties. Kasteel d’Erp; Chateau De Raay, kasteel en golfclub De Berckt en Uitkijktoren  Via https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=SBL203487 of bij VVV-winkels in Noord-Limburg.

Voorverkoop 16 jaar en ouder: 7,50 euro p.p.
kinderen/jongeren tot 16 jaar: 6 euro p.p.

Kinderen tot 6 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.
Nb: kasteel Scheres bezoek alleen via voorverkoop; of er moeten nog kaarten over zijn.

Na 15 april is de prijs van het passe-partout 10 euro p.p. voor volwassenen en 7,50 euro p.p. voor personen tot 16 jaar

Dagkassa op 22 april: vanaf 10.00 uur verkoop passe-partouts te koop bij VVV-winkel. Vanaf 10.15 uur bij entrees van kasteel d’Erp aan Baron van Erplaan; Kasteel de Berckt aan De Berckt 1 en Château De Raay aan Raayerveldlaan 6 (voor en achter).

Route: de route langs de 4 kastelen en de uitkijktoren is bewegwijzerd. Eenrichting verkeer, met de klok mee! Wandel- en fietsliefhebbers kunnen ook een wandelroute via het wandelknooppuntennetwerk volgen of een fietsroute. De Kastelendagroute volgen is ook een optie, want die is bewegwijzerd.
Bezoek VVV-winkel voor meer info. Daar is ook nadere info over Kastelendag te verkrijgen en entreekaarten verkoop.

Nb: VVV-Baarlo is ook het adres voor een herinneringssieraad, Baarlose kasteelbonbons of een ander souvenir.
 

Parkeren: gelegenheid tot parkeren is aanwezig. Volgt u a.u.b. de aanwijzingen.

Programma Kastelendag Baarlo:

Kasteel d'Erp

Middeleeuws Ridderfestijn

Middeleeuws dorp/kampement en oude ambachten uit die tijd. 

Bestorming kasteel d’Erp (zoals Karel de Stoute in 1473): 13.00 en 16.00 uur. Ondersteund door schutterij St. Antonius & St. Petrus met hun kanon.

Donderelf, muziek en verteltheater: (op binnenplaats kasteel d’Erp): 11.00; 12.00; 14.00; 15.00; 17.00 uur. (als enige locatie helaas niet rolstoel toegankelijk)

Historische Wasdemonstratie bij wasplaats De Sprunk: 12.00 en om 15.00 uur.

Watermolen open en in bedrijf: 10.30 tot 17.30 uur

Kasteel De Raay

Boogschieten met echte handboog. Van 10.30 – 17.30 uur.

Film over Beeldhouwsymposium Baarlo Steengoed! (door Beeldwerk en Omroep P&M). Doorlopende voorstelling in ‘Hofkamer’.

Schminken in ‘Wintertuin’ door Beau Vital.

Workshop zwaardvechten: elk vol uur vanaf 13.00 uur.

Speerwerpen: elk halve uur vanaf 13.30 uur.

Optreden zangkoor Doeën Beejein, van 12.00 – 15.00 uur

Optreden bigband Nice Company, van 15.00 – 17.30 uur.

Kasteel en golfclub De Berckt
Middeleeuws straattheater: Theater van de Droom, act ‘De Nar’. Voorstelling om: 10.45; 13.00; 14.00; 16.00 en 17.00 uur (op binnenplaats)

Roofvogelshow: 11.30 uur en 15.00 uur. (rechts achter kasteel) Demonstratie, informatie en  ‘fotoshoot’ optie. Show van 45-60 minuten, beide keren ingeleid door Jachthoornblazers, die ook tussendoor zullen spelen.

Orgelman (op binnenplaats) die u vermaakt en de weg wijst.

Golfspel Middeleeuwse stijl! Bij golfclub De Berckt (naast kasteel). Van 13.30 uur) regelmatig optreden van Jalouse (easy listening).

Uitkijktoren Baarlo

Ringsteken op de fiets. Deelnemers krijgen hier de kans om door 4 kasteelpoorten, als het ware de 4 kastelen  te ‘bestormen’, al rijdend op de fiets door die poorten. Bij elk ‘kasteel’ moet geprobeerd worden een ring aan een lans te rijgen. Op het einde van deze uitdaging wacht iedere deelnemer een ‘fotoshoot’ als beloning en ook nog een traktatie.Om het een echte belevenis te laten zijn krijgt iedere deelnemer voor de bestorming naast een lans ook een ridderhesje en een helm als ‘aankleding’. 

Kasteel Scheres: (alleen met aparte toegangskaart)

 Shinkichi Tajiri Estate presenteert: FERDI. Voorstelling over Ferdi Tajiri uit 1955, ingeleid door dochters Giotta en Ryu en omlijst door speciaal gecomponeerde en live gespeelde muziek door Martijn Alsters en Willem Tanke. Deze locatie is beperkt toegankelijk, tot maximaal 400 personen. De voorstelling draait om 11.00 uur; 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur. Vanwege het beperkt aantal plaatsen zijn de beeldentuin en de filmvoorstelling alleen toegankelijk op vertoon van een toegangskaart met time-slot. Toegangskaarten alleen verkrijgbaar op voorintekening. Via https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=SBL203487 of bij VVV-winkels in de regio. Voor uitgebreider info zie bijgaand document. Na de voorstelling is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje.

We wensen u veel plezier en mocht u achteraf nog vragen en/opmerkingen hebben, stuur deze dan naar: baarloleeft@baarlo.nl

Zie ook: www.baarloleeft.nl en www.facebook.com/baarloleeft.nl

Veel plezier in Baarlo!

Kastelendag Baarlo wordt mede mogelijk gemaakt door.

         

Top